Besini Viinitila – Georgian Viinikulttuurin Kruunu

Besinin Viinitila

Geotra Oy:n ylpeydenaiheena on yhteistyö yhden Georgian tunnetuimman ja arvostetuimman viinitilan, Besinin, kanssa. Besini, jonka nimi merkitsee ”uhrattavaa viiniä”, on perinteiden ja innovaation sulautuma, joka heijastaa Georgian rikasta viinintuotantoperinnettä.

Besinin Historiallinen Merkitys

Nimensä mukaisesti Besini viittaa muinaiseen perinteeseen, jossa viininvalmistuksen parhaimmistoa uhrattiin jumalille. Tämä perinne kuvastaa Georgian viinikulttuurin syvää juurtumista maan historiaan ja sen kansan identiteettiin. Besinin viinitila, sijaiten idyllisessä Kahetian alueella Tsinandalissa, Telianin laaksossa, hyödyntää alueen ainutlaatuista mikroilmastoa, joka on ihanteellinen viiniviljelylle.

Besinin Nykyaikainen Tuotanto

Besinin viinitilan 300 hehtaarin laajuinen alue tuottaa vuosittain kolme miljoonaa pulloa huippulaatuista viiniä. Modernin teknologian ja perinteisten menetelmien yhdistelmä mahdollistaa viininvalmistuksen, joka kunnioittaa perinteitä samalla, kun se hyödyntää nykyaikaisen viinitekniikan edut. Jokainen tuotantovaihe, alkaen viinitaimien kasvatuksesta aina pullotukseen, on tarkasti hallittu ja suunniteltu tuottamaan parhaan mahdollisen laadun viinejä.

Kulttuuriperintöä Vaaliva Qvevri-menetelmä

Erityisen merkittävää Besinillä on sen omistautuminen perinteiselle Qvevri-valmistusmenetelmälle, jossa viiniä käytetään suurissa savisammioissa. Tämä menetelmä, joka on listattu UNESCO:n kulttuuriperinnölliselle nimisuojelulistalle, kertoo tarinaa georgialaisen viinintuotannon pitkästä historiasta. Qvevri-menetelmä tuo viineihin ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka erottavat ne massatuotannosta.

Monimuotoiset Viinilajikkeet

Besinin viinitilan viinitarhoissa kasvatetaan sekä perinteisiä georgialaisia että maailmankuuluja viinirypälelajikkeita. Tämän yhdistelmän ansiosta Besini tuottaa ainutlaatuisia viinejä, jotka viehättävät niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin viinin ystäviä. Besinin viinit ovat saaneet tunnustusta ympäri maailmaa niiden korkeasta laadusta ja erityisistä makuprofiileista.

Besini ja Geotra – Yhteistyön Hedelmät

Geotra Oy:n yhteistyö Besinin viinitilan kanssa on esimerkki sitoutumisestamme tarjota asiakkaillemme ainoastaan parasta. Tämän yhteistyön kautta tuomme suomalaisille viininystäville mahdollisuuden tutustua Georgian viinikulttuurin helmiin – viineihin, jotka ovat syntyneet kulttuurin, historian ja innovaation risteyksessä.

 

Besinin viinitila on paljon enemmän kuin vain viinintuottaja; se on elävä muistutus Georgian viinikulttuurin syvyydestä ja monimuotoisuudesta. Kutsumme teidät tutustumaan Besinin viinien maailmaan ja kokemaan niiden tarjoaman ainutlaatuisen makumatkan.