Viinitila Besini

Viinitila Besini on perustettu vuonna 2004, se on yksi nopeimmin kasvavista viininviljelyn ja -valmistuksen yrityksistä Georgiassa. Viinitila Besini varmistaa erinomaisen viinin laadun käyttämällä perinteistä georgialaista ja nykyaikaista viininvalmistusteknologiaa.

Besini” sana tarkoittaa ”uhrattava viini”, jota Georgian kansan esi-isät olivat poimineet parhaimmista viinirypäleiden sadoista. Näistä sadoista tehty viini uhrattiin muinaisajan jumalille.

Besinin viinitila sijaitsee Kahetian alueella Tsinandalissa, Telianin laaksossa, jonka erikoisen mikroilmaston vuoksi se on viiniviljelyn tuottavin alue Georgiassa. Besinin viinitilan laajuus on 300 hehtaaria ja nykyinen tuotanto 3 miljoonaa pulloa vuodessa. Viinintuotanto on varusteltu nykyaikaisen teknologian mukaan ja sijaitsee viinitilan alueella.

Viininviljelyn kaikki vaiheet viinitaimien kasvattamisesta pullotukseen asti on hyvin hallittu, ja sen vuoksi Besinin viinitilalla tehty viini on korkealaatuista ja palkittua ympäri maailmaa.

Viinin valmistusmenetelmä perustuu uuteen teknologiaan sekä perinteiseen, vanhaan georgialaiseen Qvevri-teknologiaan (savisammio). Qvevri-menetelmä on UNESCO:n kulttuuriperinnöllisellä nimisuojelulistalla. Besinin viinitilan viinilajit on kasvatettu erillisessä viinitarhassa ja hoidettu lajien tarpeiden mukaan.

Besinin viininvalmistuksessa on käytetty jo vuodesta 2014 Georgian perinnöllisiä viinirypälelajikkeita sekä maailman tunnetuimpien viinirypäleiden lajikkeita. Näiden yhdistelmän tuloksena saadaan ainutlaatuisia viinejä viinin ystäville.

Tutustu Besini-viineihin


Yhteystiedot

Viinitila Besinin tuotteita edustava yritys Suomessa on Geotra Oy.

Yhteystiedot:
Nina Puustinen
nina.puustinen@geotra.fi
Puh: +358 45 219 4974

Jukka-Pekka Sinisalo
jukka-pekka.sinisalo@geotra.fi
Puh: +358 44 445 6352

Laskutusosoite:
Poppelitie 15 E 9,
01360 Vantaa, Suomi